FAQ: Veelgestelde vragen

Frequenty Asked Questions, in goed Brabants: Veelgestelde vragen.

  • Moet ik betalen voor deze tour? Nee, ik bied dit echt gratis aan. Wel moet ik zelf betalen voor de apparatuur, licenties en natuurlijk de tijd die ik er in steek. Velen genieten zo dat ze mij vragen of ze een donatie mogen doen. Dat waardeer ik enorm, en kan via https://jwbijbel.tours/doneer/
  • Hoe kan ik iemand anders opgeven? Als je iemand kent die een van mijn tours zou willen zien kun je hem vragen zich op te geven via mijn website: https://jwbijbel.tours/opgeven/
  • Is er een dress code? Nee. Dit is geen officiële vergadering maar gewoon een gezellig samen zijn. Wel kijken we gemiddeld in een tour met ongeveer 200-400 personen je woonkamer in als je je camera aan zet. Let er dus op dat je ook binnenshuis jezelf kleed op een manier die bij Jehovah’s volk past.
  • Moet ik het werkblad perse invullen? Ja. Grapje, dat hoeft niet, maar het kan leuk zijn om te kijken of je deze vragen kunt beantwoorden en te overdenken hoe ze je geloof opbouwen.
  • Moet ik de leeslijst die ik voor de tour kreeg doorlezen? Dat ik zeker niet nodig of verplicht, maar je gaat wel meer details onthouden en wordt minder overdonderd als sommige zaken die we gaan bekijken je al bekend zijn.
  • Ben jij een historicus/geschiedenis leraar? Ik voel me altijd heel gevleid als ik deze vraag krijg 😊, maar nee, ik ben een simpele ICT’er. Ik heb als hobby wel veel interesse voor geschiedenis.
  • Heb jij toestemming van het British Museum om daar rondleidingen te geven? Nee, en die is ook niet nodig. Het staat iedereen vrij om zowel betaalde als gratis rondleidingen te geven in dat museum. Ook de plaatjes op hun officiële website zijn gratis voor niet-commercieel gebruik. Ik let er goed op in mijn tours geen copyright te schenden. Het zelfde geld trouwens voor mijn gebruik van Google Street View en Google Earth.
  • Kan ik je slides krijgen om zelf na te lezen? Ja zeker. Zowel de plaatjes alsook mijn aantekeningen kun je na ieder tour van mij krijgen om zelf na te lezen.Jan was delegate op het internationale congres van 2020 in Atlanta.

Ik ben recent ontslagen als Pl/SQL en Apex Programmeur (linked-in). Nadeel is dat ik nu hard op zoek ben naar een nieuwe job, maar het voordeel is dat ik nu wel meer tijd heb voor mijn hobby, namelijk (Bijbelse) geschiedenis 😁.

Ik geniet zelf al jaren van rondleidingen en documentaires die laten uitkomen hoe de Bijbelse geschiedenis wordt bevestigd door archeologische vondsten.

Als hobby geef ik momenteel vanuit mijn huis in Breda virtuele rondleidingen door musea. Ik reis veel, en maak dan excessief veel foto’s (zie hier enkele natuurfoto’s) .

Datum
Bijna iedere week op vrijdag en zondag avond

Tijdstip
19:30 (UTC)

Duur
120 minuten

Wat anderen zeggen:

“Hoi Jan, Super interessant! Je bracht het heel duidelijk, zulke mooie details. Echt geweldig!! Heel erg bedankt. Ik ontvang graag je aantekeningen om het nog eens door te lezen. Hoe gaat het verder met je? Veel groetjes, ”
Sigrid

“Hoi Jan, Bedankt voor de tour. Uit mijn beroepentest kwam ook archeoloog…😀 Ik vond deze tour ook super interessant. Graag ontvang ik de notities. M.v.g. ”
Saskia R.

“Hoi Jan, Ik zal zeker weer een keer aansluiten, want ik vind geschiedenis super interessant. Groetjes en succes met je presentaties! Tot een andere keer 😉, ”
Cristina

Advertentie